Transfernieuws

'Ajax krijgt jawoord van Kroes en heeft directeur transfers op het oog'

'Ajax krijgt jawoord van Kroes en heeft directeur transfers op het oog'

1 april - 12:45

Alex Kroes heeft zijn zegen gegeven voor Ajax om Christopher Vivell te halen als directeur transfers, weet Voetbal International te melden. De algemeen directeur van Ajax lijkt onder de indruk van de werkwijze van de 37-jarige Duitser. 

VI schrijft dat Vivell zelfs een idee van Kroes zou zijn geweest. 'Hij komt uit de koker van Kroes, die ook al meerdere keren met hem sprak over Ajax', aldus het sportblad. 'Mensen die met Vivell gewerkt hebben beschrijven hem als sympathiek, iemand met kennis van zaken, oog voor talent en een sterk gevoel voor onderhandelen. Hij heeft een groot netwerk, is geen praatjesmaker, zoekt niet graag de spotlights op en doet zijn werk het liefste in de schaduw.'

Dat Vivell naar Ajax komt, is echter nog geen uitgemaakte zaak. 'Alex Kroes is een fan van Vivell en heeft hem in ieder geval zijn zegen gegeven. De interesse in de Duitser is serieus, nu lijkt het voor Kroes zaak om iedereen ervan te overtuigen dat Vivell de juiste man is voor Ajax, daar waar Vivell de Ajax-manier zal moeten omarmen. Voor de Duitser breken eveneens spannende maanden aan, omdat zijn volgende klus ‘raak’ moet zijn', besluit VI.