Nieuws

Wie is Aymean el Hani, de strafschoppenspecialist van Ajax Onder 17?

Wie is Aymean el Hani, de strafschoppenspecialist van Ajax Onder 17?

1 april - 12:21

Aymean el Hani was tijdens de halve finale van de Future Cup de grote jongen bij Ajax Onder 17. De doelman ontpopte zich tijdens het toernooi tot een ware penaltykiller, door tijdens de strafschoppenserie twee keer een inzet van PSG te keren. VoetbalNieuws stelt El Hani aan je voor!

Geboren op 9 mei 2007 groeide El Hani op in Amsterdam-Noord, de plek waar hij nog altijd woont. De doelman begon zijn carrière als voetballer bij amateurclub sc Buitenveldert in Amsterdam-Zuid. In 2017 verdiende hij een overstap naar de jeugdopleiding van FC Utrecht. Echter bleef de droom van El Hani om voor Ajax te spelen. Eentje die in 2018 in vervulling ging. Ajax pikte de doelman op uit de domstad. Tegenwoordig is El Hani de keuze onder de lat bij de Onder-17 van de Amsterdammers.

Eind maart van 2024 doet El Hani met Ajax Onder 17 mee aan de Future Cup, een vriendschappelijk internationaal toernooi op het sportcomplex van Ajax dat jaarlijks met Pasen wordt gehouden. "Het wordt een mooie uitdaging voor ons. Sinds het begin van het seizoen denk ik al aan het toernooi. Het is het mooiste wat er is. Hoe dichter je bij de bovenbouw kwam, hoe meer het werd besproken", sprak de doelman zich voorafgaande van het toernooi uit tegenover het clubkanaal van Ajax.

Interlandcarrière El Hani

De doelman met Marokkaanse roots debuteerde in oktober 2022 voor Nederland Onder 16 en speelde twee interlands. Een jaar later volgde zijn debuut in de Onder-17 van Oranje. Daarmee was El Hani actief tijdens de Algarve Cup. Nederland nam het hierin op tegen Duitsland (1-3) en Spanje (1-1) en keerde zonder overwinning terug uit Portugal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!