Breaking news

'Mislintat keert spoedig terug bij Borussia Dortmund, aankondiging deze week nog'

'Mislintat keert spoedig terug bij Borussia Dortmund, aankondiging deze week nog'

1 april - 10:58 Laatste update: 11:00

Sven Mislintat staat op het punt terug te keren naar Borussia Dortmund, zo brengt de regionale krant Ruhr Nachrichten maandochtend naar buiten. De terugkeer zou mogelijk zelfs deze week al wereldkundig kunnen worden gemaakt.

Borussia Dortmund maakt zich op voor een grote wijziging in het management deze zomer, en Sven Mislintat is dicht bij een terugkeer naar de club. Volgens het regionale medium is de terugkomst van de voormalige hoofdscout van BVB nu aanstaande. Er moeten nog slechts kleine details worden afgerond voordat een aankondiging kan worden gedaan. Eentje die deze week mogelijk al volgt.

Het is momenteel nog onduidelijk welke rol Mislintat zal innemen bij zijn oude club en wat zijn komst betekent voor Sebastian Kehl, de huidige sportdirecteur van Borussia Dortmund. De voormalige aanvoerder van BVB is een van de kandidaten om directeur Hans-Joachim Watzke op te volgen wanneer deze terugtreedt. Maar recentelijk werd nog naar buiten gebracht dat zijn toekomst nog in het ongewisse is, met een aantal andere namen ook in de mix om Watzke op te volgen. Het huidige contract van Kehl loopt aan het einde van volgend seizoen af. Recent gaf Mislintat tegenover de NOS nog aan dat er geen besluit was genomen rond een mogelijke terugkeer.

Mislintat bracht twee decennia door bij Borussia Dortmund in verschillende scoutingfuncties, voordat hij in 2017 naar Arsenal vertrok. Hij keerde daarna terug naar het Duitse voetbal met VfB Stuttgart, voordat hij een minder geslaagde periode van zes maanden bij Ajax doormaakte. Naast het aanstellen van de geflopte Maurice Steijn, stond de ontslagen Mislintat ook centraal bij het aantrekken van dertien spelers die in totaal ongeveer 115 miljoen euro kosten. Afgelopen september begon Ajax een onderzoek naar Mislintat wegens vermeende belangenverstrengeling

Ondanks de turbulente periode in Amsterdam, lijkt Borussia Dortmund de directeur terug te laten keren op het oude nest. De Duitser staat nog altijd hoog aangeschreven door zijn rol in de succesvolle periodes van de club. De 51-jarige is nu klaar om terug te keren naar Borussia Dortmund, waar hij hoopt een selectie op te bouwen die in staat is om volgend seizoen mee te dingen voor de Bundesliga-titel.