Nieuws

Schrik voor Oranje: Aké verlaat na minder dan een half uur geblesseerd het veld

Schrik voor Oranje: Aké verlaat na minder dan een half uur geblesseerd het veld

31 maart - 18:10 Laatste update: 18:10

Nathan Aké heeft zondagmiddag al na minder dan een half uur het veld moeten verlaten bij de topper tussen Manchester City en Arsenal. De Nederlandse verdediger leek last te hebben van zijn kuit en werd vervangen door Rico Lewis.

Een kwartier eerder was Aké onderweg naar de openingstreffer voor Manchester City. De bal werd toen uit het net gehouden door David Raya. In een latere aanval van Arsenal ging Aké naar de grond. De verdediger bleef vervolgens lange tijd zitten en moest het veld verlaten met vermoedelijk een kuitblessure.

Rico Lewis begon al vroeg in het duel aan een warming-up, waardoor de oplettende toeschouwer de personele problemen bij Aké al kon vermoeden. Voor Guardiola is dit het volgende personele probleem waar hij mee te kampen heeft. Naast de mogelijke kwetsuur van Aké kan de Spaanse trainer ook niet beschikken over Kyle Walker en John Stones.

Ook voor bondscoach Ronald Koeman kan een blessure van Aké slecht nieuws betekenen. Aké lijkt bij het Nederlands elftal verzekerd van een basisplek en zou zeker een van de namen zijn die Koeman meeneemt naar het EK in Duitsland komende zomer.