Nieuws

Ajax boekt zwaarbevochten overwinning in Zwolle dankzij dubbelslag van Akpom

Ajax boekt zwaarbevochten overwinning in Zwolle dankzij dubbelslag van Akpom

31 maart - 14:09

Ajax heeft zondagmiddag een belangrijke overwinning geboekt op PEC Zwolle. Mede dankzij twee doelpunten van Chuba Akpom wonnen de Amsterdammers met 1-3 en staat het weer vijfde in de Eredivisie.

Ajax moest het in Zwolle doen zonder de geblesseerde Jordan Henderson, die net als Steven Berghuis voorlopig niet inzetbaar is. Kristian Hlynsson begon wel in de basis en nam na dertien minuten spelen de openingstreffer voor zijn rekenening. Oog in oog met PEC-doelman Jasper Schendelaar faalde de IJslander niet en schoot zo de 0-1 tegen de touwen.

Ajax maakte geen geweldige indruk in de eerste helft, maar kwam voor rust zelfs op 0-2 door een treffer van Chuba Akpom. In de tweede helft bleef het lang 0-2, totdat invaller Filip Krastev het zestienmetergebied van Ajax in dribbelde en de 1-2 tegen de touwen schoot. De spanning was voor even helemaal terug in Zwolle, maar niet veel later schoof Akpom zijn tweede van de middag binnen: 1-3.

In de slotfase werd niet meer gescoord en dus boekte Ajax een 1-3 overwinning op PEC Zwolle. Door de driepunter nemen de Amsterdammers de vijfde plek in de Eredivisie weer over van NEC. Komende donderdag wacht voor Ajax het thuisduel met Go Ahead Eagles.