Nieuws

Oranje maakt geen indruk: dit vond Van Hanegem van het duel tegen Duitsland

Oranje maakt geen indruk: dit vond Van Hanegem van het duel tegen Duitsland

29 maart - 17:48

Willem van Hanegem is niet tevreden over het spel dat het Nederlands elftal liet zien in de oefenwedstrijd tegen DuitslandDe Kromme ziet dat de spelers van Oranje niet als team, maar vooral voor zichzelf spelen. 

"Nee, ik denk dat er maar weinig waren die het goed vonden", is Van Hanegem streng op Oranje in de AD Willem&Wessel-podcast. Wanneer hem wordt gevraagd wie hij wel goed vond spelen, weet de oud-voetballer lange tijd niet wat hij moet zeggen. "Die keeper", zegt hij uiteindelijk. "Die was goed."

Volgens Van Hanegem spelen de Nederlandse spelers voornamelijk voor zichzelf. "Ze zijn niet van het spelen, gaan, spelen, erbij komen, ruimte maken, vrijlopen. Dat is heel gek om te zien. Als zij gewoon gaan voetballen, met zijn allen, dan ga je zien dat ze het wel kunnen. Nu is het als een kip zonder kop."

Bij de oosterburen gaat dat juist wel goed, ziet Van Hanegem. "Ik heb alle twee de wedstrijden van de Duitsers gezien. Die Kroos... Dan zie je hoe belangrijk zo'n speler is voor de rest. We hebben wedstrijden gezien van het Duitse elftal waarin die gasten alleen maar met zichzelf bezig waren. Met niks anders! En nu zag je ze een hele boel goed doen. Zulke spelers zijn zo belangrijk voor de rest."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!