Nieuws

Tom Egbers weer aan de slag bij NOS: dit is wanneer zijn programma's te zien zijn

Tom Egbers weer aan de slag bij NOS: dit is wanneer zijn programma's te zien zijn

29 maart - 17:32

Tom Egbers keert weer terug bij de NOS. De presentator, die vorig jaar van de buis verdween na een onderzoek van De Volkskrant, spande vorige week een kort geding aan tegen zijn voormalig werkgever. Daarin hebben de NOS en Egbers een schikking getroffen, waardoor de presentator weer programma's gaat maken voor de nationale omroep.

Dit is wanneer Tom Egbers weer op tv te zien is

Uit het onderzoek van De Volkskrant kwam naar voren dat Egbers zich schuldig had gemaakt aan pestgedrag en intimidatie in zijn tijd bij de NOS. Daarnaast zou de presentator een affaire van drie jaar hebben gehad met een jongere collega. Na de publicatie van het onderzoek besloot de NOS afscheid te nemen van Egbers. 

Vrijdag maakte de omroep bekend dat Egbers weer programma's gaat maken. Hierbij zal de focus liggen op verhalende programma's en documentaires die niets te maken hebben met de dagelijkse sportactualiteit. Naast deze programma's zal de presentator ook enkele podcasts voor de NOS gaan maken. 

Egbers geeft in een reactie aan dat het "goed is weer aan het werk te gaan" na een jaar "waarin veel geschreven, gepraat en geopinieerd is". De presentator geeft verder aan het afgelopen jaar veel aan zelfreflectie te hebben gedaan. "Vooral op mijn eigen rol in de cultuur van de NOS. Ik vind het erg verdrietig dat er collega's zijn die zich ongelukkig hebben gevoeld op de werkvloer van NOS Sport, in een cultuur waar ook ik deel van uitmaak. Dat ik in de ogen van jongere collega's een andere positie heb dan uitsluitend die van 'een collega', heb ik me daarnaast onvoldoende gerealiseerd."

De nieuwe programma's van Egbers zullen in het najaar van 2024 en begin 2025 op televisie verschijnen. Het contract van de 66-jarige presentator is verlengd tot na zijn pensioen zodat hij de programma's kan maken. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!