Nieuws

Waarom een transfer van Weghorst naar FC Twente steeds dichterbij komt

Waarom een transfer van Weghorst naar FC Twente steeds dichterbij komt

29 maart - 15:44 Laatste update: 15:44

Wout Weghorst wil na dit seizoen de stap maken naar FC Twente, zo meldt clubwatcher Leon ten Voorde van TC Tubantia. De spits die momenteel door Burnley wordt verhuurd aan TSG Hoffenheim zou water bij de wijn willen doen qua salaris.

De namen van Weghorst en Twente worden steeds vaker met elkaar in één zin genoemd. De Nederlander, die zijn roots in de Twentse regio heeft, zei ooit al eens graag voor de club uit Enschede te willen spelen. In die zaak lijkt nu schot te zitten.

"De bal ligt bij Burnley. Ze zullen hem niet gratis laten gaan, maar hij is daar wel een grootverdiener", begint Ten Voorde in de podcast De Warming Up. De journalist weet van de financiële situatie van de Engelsen. "Burnley is wel genegen om Wout Weghorst te verkopen. De vragen zijn nu: wanneer en voor hoeveel? Ze hebben nog geen indicatie van Burnley hoeveel hij moet kosten." 

De club moet zijn medewerking dus nog verlenen. Van die van Weghorst wordt in ieder geval geen probleem gezien. Salaris inleveren behoort tot de gevolgen waar de spits open voor zou staan. "Dat is geen probleem, hij wil naar Twente. Hij bij lange na niet de salarissen verdienen die hij in Engeland en Duitsland heeft ontvangen. Hij gaat flink inleveren. Je kunt alles van hem zeggen, maar ik vind het mooi dat een jongen die écht voor een club wil spelen, dat dan doet", besluit Ten Voorde.

Weghorst is momenteel met Hoffenheim actief in de Bundesliga. Veel rendement leverde zijn terugkeer in Duitsland nog niet echt op. Weghorst kwam in 21 officiële wedstrijden tot vijf goals. Afgelopen interlandperiode kwam de spits nog tot scoren namens het Nederlands elftal. Hij kopte de 3-0 binnen tegen Schotland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!