Breaking news

'Promes wacht in beruchte gevangenis met geschoren hoofd beslissing af in Dubai'

'Promes wacht in beruchte gevangenis met geschoren hoofd beslissing af in Dubai'

29 maart - 14:38

Quincy Promes brengt zijn tijd momenteel door in een zespersoons cel in Dubai, zo misdaadverslaggever John van den Heuvel namens De Telegraaf. De voor mishandeling en drugssmokkel veroordeelde profvoetballer leeft naar verluidt in erbarmelijke omstandigheden, in afwachting van uitlevering naar Rusland of Nederland.

Het verhaal van Promes is bekend. De Nederlander werd voor in totaal negen jaar veroordeeld wegens een mishandeling- en drugssmokkelzaak, maar ontloopt zijn straf door in Rusland te blijven. De aanvaller ging echter met zijn club Spartak Moskou op trainingskamp in Dubai, waar hij tegen de lamp liep. Momenteel wordt Promes vastgehouden in een cel in de Verenigde Arabische Emiraten.

Volgens Van den Heuvel zit Promes in de Al Aweer cel, waar hij verblijft in een zespersoons cel en moet slap in een tweeperssoonsstapelbed. In de celruimte slapen nog tien tot twintig gedetineerden op de grond, klinkt het.

Promes mag drie keer per week luchten, krijgt eentonig eten, het complex is steenkoud en lawaaierig door loeiende airco’s en verkrachting van jonge jongens is de normaalste zaak van de wereld, klinkt het. Bovendien is één van de gedragsregels dat iedereen bij binnenkomst kaal geschoren moet worden, zo ook Promes.

Volgens de misdaadverslaggever zou Promes graag uitgeleverd willen worden aan Rusland om zo een straf in Nederland te kunnen ontlopen. Daar zullen de rechters in Dubai nu over moeten beslissen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!