Breaking news

Officieel: Alonso blijft ook volgend seizoen aan als coach van Bayer Leverkusen

Officieel: Alonso blijft ook volgend seizoen aan als coach van Bayer Leverkusen

29 maart - 14:05 Laatste update: 14:02

Xabi Alonso blijft ook komend seizoen trainer van Bayer Leverkusen. De Spaanse oefenmeester heeft dit zojuist bevestigd op een persconferentie en maakt daarmee een eind aan alle speculaties rondom zijn toekomst.

De laatste maanden ging het veel over een mogelijk vertrek van Alonso. De Spaanse oefenmeester maakt een wereldseizoen door met Leverkusen, waarmee hij momenteel ruimschoots aan kop gaat in de Bundesliga en nog geen enkele officiële wedstrijd verloor. Aan die periode komt ook volgend seizoen nog geen einde.

Alonso heeft nu aangegeven nog te willen blijven waar hij is. De trainer wil met de selectie toewerken naar een mooi Champions League-seizoen, dat als er als er niks geks gebeurd komend seizoen van gaat komen. "Er is een hoop speculatie geweest. Tijdens de interlandperiode heb ik tijd gehad om na te denken en gesproken met de clubleiding. Het is een goed gesprek geweest en ik wil mededelen dat ik trainer van Leverkusen blijf. Mijn werk is hier nog niet voorbij", klinkt het tijdens het persmoment.

Het aanblijven van Alonso is een hard gelag voor Liverpool en Bayern München. De clubs zitten door het aanstaande vertrek van Jürgen Klopp en Thomas Tuchel zonder hoofdcoach en Alonso is de naam die bovenaan beide lijstjes zou pronken. De Engelsen hadden de hoop echter al opgegeven, zo bleek uit berichtgeving van The Times donderdag.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!