Nieuws

'Ajax en Van 't Schip zijn er uit: deze functie gaat hij na het seizoen krijgen'

'Ajax en Van 't Schip zijn er uit: deze functie gaat hij na het seizoen krijgen'

29 maart - 07:10 Laatste update: 07:10
1

John van 't Schip moet de nieuwe head of coaching gaan worden van Ajax. Gisteren maakte de trainer van de Amsterdammers al bekend definitief na het seizoen te stoppen als eindverantwoordelijke. Daarmee treedt Van 't Schip toe tot de jeugdopleiding van Ajax.

Tijdens de persconferentie voor het duel met PEC Zwolle gaf Van 't Schip aan zijn tijdelijke functie aan het eind van het seizoen beschikbaar te stellen. 'In plaats daarvan kiezen Ajax en hij ervoor dat hij de jeugdtrainers op De Toekomst gaat coachen', zo schrijft De Telegraaf over de mogelijke functie van de huidige trainer van de Amsterdammers komend seizoen. 

Volgens de krant is alles bijna al in kannen en kruiken en lijkt het erop dat alleen de handtekening nog mist. Van 't Schip zelf gaf aan een verbintenis te willen van meedere jaren en daaraan gaf Ajax ook gehoor. 'Samen met directeur voetbal Marijn Beuker bewaakt hij in die hoedanigheid op technisch en tactisch gebied de Ajax-lijn en de normen en waarden van de Amsterdamse club. Voor Van ’t Schip ligt een contract tot de zomer van 2027 klaar.'

Tijdens zijn persconferentie was Van 't Schip duidelijk over wat hij in de interlandbreak had gedaan. "In de interlandperiode kon ik een aantal dagen anders invullen en heb ik met de clubleiding over mijn toekomst gesproken. De rol die ik na de zomer vervul, is nu niet belangrijk."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!