Transfernieuws

'Liverpool trekt zich terug in strijd om Alonso, trainer wil door met Leverkusen'

'Liverpool trekt zich terug in strijd om Alonso, trainer wil door met Leverkusen'

28 maart - 22:12

Liverpool FC lijkt niet meer te rekenen op de zomerse komst van Xabi Alonso als trainer. De Spanjaard wordt op Anfield gezien als de ideale opvolger van de vertrekkende Jürgen Klopp, maar de voormalig middenvelder lijkt langer bij Bayer Leverkusen te willen blijven. 

Met dat grote nieuws pakt The Times op donderdagavond uit. Bayern München en Liverpool trekken al enkele weken om Alonso en in de geruchtenmolen ging het ook alle kanten op: topman Uli Hoeness stelde deze week al dat het zeer onwaarschijnlijk is dat Alonso richting München vertrekt, maar dat de trainer er wel zéér goed opstaat bij de topclub.

Liverpool lijkt de strijd te hebben opgegeven en dat lijkt aan te geven dat Alonso bij Leverkusen blijft. Die Werkself zijn nog altijd ongeslagen in de Bundesliga en zijn hard op weg naar een Duitse landstitel. De twee grote namen die nu nog op de lijst van Liverpool staan, zijn die van Rúben Amorim (Sporting Portugal) en Roberto De Zerbi (Brighton). 

Alonso was als speler actief bij zowel Liverpool als Bayern München. De middenvelder won bij Liverpool de Champions League en pakte bij Bayern drie landstitels. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!