Nieuws

Groot nieuws uit Amsterdam: Van 't Schip stopt na dit seizoen als trainer van Ajax

Groot nieuws uit Amsterdam: Van 't Schip stopt na dit seizoen als trainer van Ajax

28 maart - 12:26 Laatste update: 17:35
1

John van 't Schip stopt na dit seizoen als trainer van Ajax. Dat heeft hij donderdagmiddag zelf bekendgemaakt op de persconferentie. De huidige coach van de Amsterdammers is met de clubleiding in gesprek over een andere rol.

In de afgelopen interlandperiode hebben beide partijen met elkaar gesproken. "Ales Kroes is begonnen", vertelde Van 't Schip, doelend op de nieuwe algemeen directeur van de club. "Hij is met veel mensen aan het praten. We hebben ook over mijn toekomst gesproken. Ik stop als hoofdtrainer. Dat is duidelijk. Maar we praten wel over een andere rol voor meerdere jaren. Daarover is niets duidelijk nog. Ik wildaar nu ook niet over praten. Ik wil me volledig focussen op de laatste acht duels met Ajax. Dat is voor mij geen probleem."

Van 't Schip staat sinds eind oktober aan het roer bij Ajax. Destijds nam hij het stokje over van de ontslagen Maurice Steijn. Aanvankelijk zou hij een rol in het technisch management krijgen. De 60-jarige oefenmeester heeft nog een contract tot medio 2025 in de Johan Cruijff ArenA.