Nieuws

Wie is Martin Henrion, het 16-jarige Belgische keeperstalent waar Ajax naar kijkt?

Wie is Martin Henrion, het 16-jarige Belgische keeperstalent waar Ajax naar kijkt?

26 maart - 12:52

Martin Henrion, amper 16 jaar oud, staat in het middelpunt van een mogelijke transferstrijd tussen Ajax en verschillende Bundesliga-clubs. Deze jonge doelman van Standard Luik en de Belgische jeugdelftallen heeft vanwege zijn indrukwekkende prestaties de aandacht van topclubs getrokken. Wie is Henrion precies? VoetbalNieuws.nl schetst een portret.

Wie is Martin Henrion?

Geboren op 2 maart 2008 in België, heeft Henrion zich snel opgewerkt binnen de jeugdrangen van Standard Luik. Zijn talent tussen de palen werd vroeg erkend, wat resulteerde in drie selecties voor het Belgische Onder 15-team. Henrion heeft zich niet alleen nationaal maar ook internationaal op de kaart gezet, met name vanwege zijn opvallende prestaties tijdens jeugdtoernooien.

Bij Standard, de club waar hij zijn carrière begon, werkte Henrion zich op tot veelbelovend talent. Ondanks een contract aanbod van de club uit Luik, lijkt Henrion open te staan voor een nieuwe uitdaging. Dat heeft inmiddels geleid tot interesse van Ajax, dat formeel toestemming heeft gevraagd aan Standard om met de jonge doelman te onderhandelen. Ook de interesse vanuit de Bundesliga onderstreept zijn potentieel en de breed gedragen overtuiging in zijn toekomstmogelijkheden.

Martin Henrion als Belgisch jeugdinternational

Ajax, bekend om zijn focus op jong talent en ontwikkeling, ziet in Henrion dus een mogelijke toekomstige ster voor onder de lat. Sacha Tavolieri, journalist van RMC Sport, schrijft dat Ajax 'zeer gecharmeerd' van hem zou zijn. Henrion heeft nog geen minuten in het eerste van Standard Luik gemaakt en zal, mocht hij naar Amsterdam komen, in eerste instantie dus bij de jeugdteams moeten aansluiten. In Belgie Onder-15 speelde hij echter wel tegen Engeland, Bosnië en Herzegovina en op 2 maart 2023 tegen Nederland.

Andere Belgische talenten bij Ajax

Het is niet de eerste keer dat Ajax naar Belgische talenten hengelt. Begin dit seizoen werd centrale verdediger Ethan Butera overgenomen van RSC Anderlecht. Ook Rayane Bounida, Mika Godts en Stanis Idumbo Muzambo zijn drie voorbeelden van Belgsiche spelers die de afgelopen jaren door Ajax werden ingelijfd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!