Luis Enrique over het toekomstperspectief van Xavi Simons bij Paris Saint-Germain

Luis Enrique over het toekomstperspectief van Xavi Simons bij Paris Saint-Germain
21 maart om 23:25

Volgens Luis Enrique heeft Xavi Simons zeker nog een toekomst bij Paris Saint-Germain. De prestaties van de Nederlander, die dit seizoen op huurbasis uitkomt voor RB Leipzig, kunnen de oefenmeester flink bekoren. Op streamingsplatform Twitch sprak de trainer zich uit over Simons.

Simons speelt dit seizoen op huurbasis bij RB Leipzig. De Duitse club zou de Nederlander graag langer aan zich willen verbinden. Met zijn negen goals en elf assists is de Nederlander dit jaar van grote waarde voor de club uit de Bundesliga.

Dit zegt Luis Enrique over Xavi Simons

De Spaanse trainer kreeg op Twitch een vraag over de Simons. "Hij is een uitstekende speler, hij heeft de perfecte kwaliteiten voor wat wij willen", aldus de oefenmeester. "Natuurlijk zou hij voor ons een hele interessante optie kunnen zijn, maar het hangt af van wat de clubs willen." Hiermee lijkt Enrique te impliceren dat een langer verblijf van Simons bij RB Leipzig tot de mogelijkheden behoort.

Wat Paris Saint-Germain met de voormalig PSV’er van plan is, is nog niet bekend. Sportief directeur van RB Leipzig Rouver Schröder zei eerder al tegen Sky Deutschland dat hij graag langer gebruik maakt van Simons, maar dat het afhangt van de plannen van PSG. Volgens Franse media moet PSG meerdere bonussen aan PSV betalen, als zij besluiten Simons terug te halen naar de Franse hoofdstad. Als Simons pas in medio 2025 terugkeert naar Paris Saint-Germain, dan hoeft de club geen geld over te maken naar Eindhoven.