Nieuws

Waarom is Babadi niet opgeroepen voor de twee interlands van Jong Oranje?

Waarom is Babadi niet opgeroepen voor de twee interlands van Jong Oranje?

21 maart - 20:23

Jong Oranje speelt komende week één oefeninterland en één kwalificatiewedstrijd, maar doet dat zonder de gewoon fitte Isaac Babadi. Waarom heeft Michael Reiziger het talent van PSV niet opgeroepen? De bondscoach van Jong Oranje legt het uit.

Babadi wordt beschouwd als één van de grootste beschikbare talenten voor Jong Oranje. De middenvelder behoorde ook tot de voorselectie, maar is overgeheveld naar Nederland Onder-19. Dat heeft volgens Reiziger een tactische reden.

"We hebben daar nu voor gekozen omdat de Onder-19 voor een belangrijke kwalificatie staat", aldus Reiziger in gesprek met ESPN. "Bij dat eindtoernooi wil je dat daar de grootste talenten spelen. Of hij (Babadi, red.) die ook gaat spelen weet ik niet, maar wij hebben hier nu voor gekozen. Onder andere omstandigheden had hij er misschien wel bij gezeten, want ik hou van zijn speelstijl."

Nederland Onder-19 speelt drie kwalificatiewedstrijden. De eerste van de drie werd woensdag met 4-0 gewonnen van Litouwen, met Babadi negentig minuten op de bank. Aankomende zaterdag en dinsdag wachten duels met respectievelijk Frankrijk en België.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!