Oranje-verdediger moet duel met Schotland overslaan: "Klachten zijn verergerd"

Oranje-verdediger moet duel met Schotland overslaan
21 maart om 14:50

Quilindschy Hartman is niet inzetbaar voor de oefeninterland tegen Schotland. De back heeft een terugslag gekregen nadat hij lichte klachten overhield aan het duel tussen sc Heerenveen en Feyenoord. 

Koeman stelt donderdag op de persconferentie richting het duel met Schotland dat Hartman er vrijdag in ieder geval niet bij is. "Hij had wat lichte klachten na Heerenveen-Feyenoord, dat is iets verergerd", meent Koeman, die geen risico wil nemen met de beschikbare spelers. 

Wel houdt de bondscoach een slag om de arm wat het duel met Duitsland betreft. Nederland werkt dinsdagavond het tweede oefenduel af richting het EK. "We hebben niet het idee dat het kansloos is voor dinsdag", stelt Koeman over de inzetbaarheid van Hartman voor het duel met de Duitsers.

Hartman maakte op 13 oktober 2023 zijn debuut bij het Nederlands elftal en kwam tot dusver vier keer in actie voor Oranje. In zijn debuut, in het thuisduel met Frankrijk, zorgde Hartman voor de enige treffer aan Nederlandse kant. Frankrijk won het duel met 1-2.