Nieuws

Dost: Er waren clubs waar ik meer kon verdienen, maar beste gevoel bij Utrecht'

Dost: "Er waren clubs waar ik meer kon verdienen, maar beste gevoel bij Utrecht'

01-07-2022 21:10 Laatste update: 21:14

FC Utrecht verbaast deze zomer vriend en vijand met het aantrekken van Bas Dost. De 33-jarige goalgetter kijkt uit naar zijn rentree in de Eredivisie en had de keuze uit meerdere clubs.

Dost is gecharmeerd van de wijze waarom Utrecht-trainer Henk Fraser hem heeft benaderd, klinkt het in het Algemeen Dagblad. "Ik wil weer plezier hebben en daar haakte Fraser meteen op in. Hij maakte wel indruk op me. Ik kende hem niet, maar dat gesprek gaf me een goed gevoel. Fraser wil met FC Utrecht aanvallend voetbal spelen en ik moet zo veel mogelijk in de zestien komen", stelt Dost.

Door de transfervrije status van de geboren Deventenaar vlogen de aanbiedingen hem om de oren. "Ongelooflijk wat er allemaal op je afkomt als je transfervrij ben. Er was genoeg interesse”, aldus Dost, die het financiële niet meer boven het sportieve plaatst. "Er waren clubs waar ik veel meer kon verdienen, maar FC Utrecht gaf me het beste gevoel."

De spits keert na tien jaar weer terug in Nederland en tekent voor één jaar bij zijn nieuwe club. "De club is ambitieus. Ze zetten hoog in en zien mij als hun aanvalsleider. Afgelopen seizoen is het er niet uitgekomen, maar als het hier gaat lopen met deze fanatieke achterban dan kun je iets moois meemaken", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!