Nieuws

Dramatisch nieuws voor Botman: kruisbandblessure zet streep door het EK

Dramatisch nieuws voor Botman: kruisbandblessure zet streep door het EK

20 maart - 18:08 Laatste update: 18:13

Het seizoen zit erop voor Sven Botman. De verdediger van Newcastle United ligt wegens een kruisbandblessure zes tot negen maanden uit de roulatie en moet hierdoor noodgedwongen een streep zetten door het EK.

Botman maakt sinds zijn komst naar Newcastle United een uitstekende indruk in het hart van de defensie, maar heeft dit seizoen veel last van blessures. In het duel met Manchester United raakt hij weer geblesseerd en ditmaal is het een hele nare blessure. De verdediger heeft een kruisbandblessure opgelopen en staat minstens een half jaar aan de kant.

Door zijn goede ontwikkeling kwam Botman meerdere malen in beeld bij het Nederlands elftal, maar door het EK van komende zomer kan dus een flinke streep. Newcastle United geeft op de clubkanalen aan dat de verdediger binnenkort onder het mes gaat en daarna zal beginnen aan zijn zware herstel.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!