Dit zijn de landen die de derde tegenstander van Oranje kunnen worden

Dit zijn de landen die de derde tegenstander van Oranje kunnen worden op het EK

22 maart om 08:00
Laatste update: 22 maart om 08:00

Nederland kreeg op 2 december van vorig jaar te horen dat het in de groep komt met Frankrijk en Oostenrijk op het EK in Duitsland. Oranje moet echter nog een derde tegenstander krijgen in de groep en twee landen spelen daarvoor nog om een EK-ticket in de play-offs. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke landen om het ticket strijden en wanneer deze play-offs plaatsvinden.

Deze landen kunnen de derde tegenstander van Oranje worden

Naast Frankrijk en Oostenrijk is er nog één ticket beschikbaar in de groep van Nederland. De vier landen die om dit ticket strijden, zijn Polen, Estland, Wales en Finland. Met twee ruime overwinningen werd er bepaald wie er naar de finale gingen die op dinsdagavond 26 maart plaatsvinden.

Polen bleek veel te sterk voor Estland. Na 27 minuten moesten de bezoekers al verder met tien man toen Maksim Paskotsi zijn tweede gele kaart ontving. Toen stond het al 1-0 door een doelpunt van Przemysław Frankowski. Na de rust gingen de Polen rustig verder met scoren tot er een 5-1 uitslag op het bord stond. In Cardiff was het niet veel spannender. Wales won met 4-1, maar stond al na drie minuten op voorsprong. Voor rust scoorde Teemu Pukki nog de 2-1, maar het bracht de Finnen niet terug in de wedstrijd.

Ook in andere poules wordt nog gestreden om EK-tickets. In Groep E strijden Oekraïne en IJsland nog om een ticket voor de groep met België, Roemenië en Slowakije. In Groep F wordt het laatste ticket gepakt door Georgië of Griekenland. Het winnende land voegt zich bij Portugal, Turkije en Tsjechië.