Nieuws

Dit zegt Wijnaldum over zijn bekritiseerde transfer naar Saudi-Arabië

Dit zegt Wijnaldum over zijn bekritiseerde transfer naar Saudi-Arabië

20 maart - 10:37

Georginio Wijnaldum maakte na een mindere periode bij Paris Saint-Germain en AS Roma de opvallende overstap naar Saudi-Arabië. Wat zegt Wijnaldum zelf over zijn bekritiseerde overstap naar het opkomende voetballand? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Dit zegt Wijnaldum over zijn transfer naar Saudi-Arabië

Wijnaldum maakt zich al jaren hard voor mensenrechten en de strijd tegen racisme, maar zijn overstap naar Saudi-Arabië liet daardoor wel een aantal wenkbrauwen fronsen. In gesprek met SBS blikt de middenvelder terug op zijn transfer. "Het is me heel goed bevallen. Voor mij zijn de leefomstandigheden heel goed. Ik heb helemaal niets gezien van wat daar gebeurt. Mensen moeten de situatie beoordelen als ze er zelf geweest zijn", aldus Wijnaldum.

De speler wil niet te veel ingaan op de schendingen van mensenrechten die plaatsvinden in het voetballand. "Elk land heeft zijn goede en slechte dingen. Dat heeft Nederland ook, dus Saudi-Arabië ongetwijfeld ook. Het beeld dat me werd geschetst is heel anders dan het beeld dat ik nu bij het land heb."

De international, die ook voor de oefeninterlands van Oranje is opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman, trekt een opvallende vergelijking met Nederland. "Als je iets over racisme zegt dan moet je ook dit en dat doen. Als je het over mensenrechten hebt… In Nederland heb je ook de toeslagenaffaire, maar niemand verbiedt spelers om in de Eredivisie te spelen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!