Waarom speelt Spitse niet bij de Ajax Vrouwen tegen Chelsea Ladies?

Dit is waarom Spitse niet speelt in de Champions League
19 maart om 17:35

De Ajax Vrouwen treden dinsdagavond in de kwartfinale van de Champions League aan tegen Chelsea Ladies. Dat doen ze zonder Sherida Spitse. Waarom speelt de aanvoerdster niet? VoetbalNieuws.nl geeft meer informatie. 

Toen de opstelling van de Ajax Vrouwen tegen de Chelsea Ladies doorkwam, was al snel te zien dat er een belangrijke naam ontbrak op het formulier: Sherida Spitse. Trainster Suzanne Bakker moet het stellen zonder haar aanvoerder. Ook de geblesseerde Ashleigh Weerden is er niet bij. "We gaan ze missen. Zeker de ervaring en de rust die Spitse uitstraalt. Maar we zullen dat met z'n allen moeten oplossen", aldus Bakker tegenover de NOS

Waarom speelt Spitse niet in de Johan Cruijff Arena tegen Chelsea? 

In tegenstelling tot Weerden is Spitse niet geblesseerd. De aanvoerdster van de Amsterdamse vrouwen moet het duel in de kwartfinale van het miljardenbal missen door een schorsing. De verdedigster kreeg in de groepsfase van het toernooi drie gele kaarten. De Ajax Vrouwen moeten zodoende zonder Spitse een goede uitgangspositie weten te bewerkstelligen tegen de Londense dames. 

Dit is de opstelling van de Ajax Vrouwen tegen de Chelsea Ladies