Breaking news

Wijnaldum doet onthulling: 'Ik had in de zomer heel graag naar Feyenoord gewild'

Wijnaldum doet onthulling: 'Ik had in de zomer heel graag naar Feyenoord gewild'

19 maart - 11:53 Laatste update: 12:24

Georginio Wijnaldum heeft een boekje opengedaan over een mogelijke terugkeer naar Feyenoord. De middenvelder, die onlangs weer terugkeerde bij het Nederlands Elftal, sprak zich na de training uit voor de camera's van ESPN. Afgelopen zomer vertrok Wijnaldum bij Paris Saint-Germain voor een avontuur bij Al-Ettifaq. De transfersom die PSG voor hem verlangde, zou het voornaamste obstakel zijn geweest.

Afgelopen zomer dacht Feyenoord zelf ook aan een terugkeer van Wijnaldum, maar zo ver kwam het uiteindelijk nooit. "Ik had in de zomer heel graag naar Feyenoord gewild, maar PSG vroeg tien miljoen euro", geeft de middenvelder nu aan. Toch was de transfersom niet het enige probleem voor zijn oude liefde. "En dan nog mijn salaris. Het was vrijwel onmogelijk. Alleen met heel veel inleveren misschien, dat wilde ik niet. Er waren niet veel opties verder." En zo vertrok Wijnaldum uiteindelijk voor negen miljoen euro naar Saudi-Arabië.

De inmiddels 33-jarige Wijnaldum doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte in april 2007 zijn debuut voor Feyenoord. In 2011 verruilde hij De Kuip voor PSV en speelde in totaal 135 wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij goed was voor 25 doelpunten en elf assists.