PSV worstelt en wint diep in blessuretijd alsnog van FC Twente door goal van Pepi

17 maart - 22:00 Laatste update: 22:00

Op het laatste moment heeft PSV toch nog gewonnen van FC Twente. Ricardo Pepi werd de held van de dag door in de zevende minuut van de blessuretijd alsnog de 1-0 binnen te schieten. Eerder verzuimde FC Twente dat nog te doen.

In een absolute topper aan het einde van speelronde 26, zorgden PSV en FC Twente voor het toetje. Peter Bosz had ervoor gekozen om André Ramalho weer een basisplaats te geven en dat gold ook voor Hirving Lozano. Daarmee verdwenen Malik Tillman en Mauro Junior uit de opstelling. Bij FC Twente was er voor het eerst een basisplek voor Myron Boadu.

Het enorme aanvallende geweld van beide ploegen leverde in de eerste helft toch weinig kansen op. Luuk de Jong was er al heel vroeg dichtbij, maar zijn inzet raakte de paal. Guus Til kwam ook niet tot scoren en verder hadden de Eindhovenaren vooral moeite in de laatste fase. Ook FC Twente was dreigend, maar de ploeg van Joseph Oosting kon niet echt doorstoten.

Waar FC Twente de gehele eerste helft moeilijk had om kansen te creëren scoorde Boadu het eerste doelpunt van de wedstrijd. Uit een corner van Michel Vlap torende hij hoog boven iedereen uit, maar ook sprong hij tegen keeper Walter Benitez aan. Dat was volgens de VAR een overtreding en zo ging de treffer dus niet door. Boadu had de keeper gehinderd en dat werd als overtreding gezien.

Voor PSV leek het afgekeurde doelpunt van Boadu ook een wake-up call. De Jong was tweemaal zeer dicht bij een treffer. Als eerst kreeg de spits een kans met zijn voeten na een geweldige combinatie met Jerdy Schouten, maar toen schoot hij naast. Vervolgens kopte De Jong op doel en leek hij te scoren. Toch wist Lars Unnerstal op miraculeuze de bal alsnog uit het doel te werken. Tekenend was de verbazing bij de aanvoerder van PSV toen hij de bal over de lat zag gaan.

Toch leek De Jong alsnog te scoren voor de Eindhovenaren. Uit een vrije trap van Joey Veerman kopte de spits dit keer wel raak, maar hij stond enige passen buitenspel. Dus ging de treffer niet door en maakte beide ploegen tot aan het einde van de wedstrijd nog kans op de overwinning. Met de zeven minuten durende blessuretijd was er ook tijd genoeg om te scoren. Mitchel van Bergen kreeg vervolgens de opgelegde mogelijkheid om de 0-1 te scoren, maar in het één-op-één duel was Benitez de buitenspeler de baas. Diep in blessuretijd kreeg Pepi het toch nog voor elkaar om de bal erin te werken. De invaller kon geheel vrij inschieten en bracht het Philips Stadion in vuur en vlam.