Nieuws

Vermoedelijke opstelling Ajax: verdedigers lijken op tijd fit voor Sparta-uit

Vermoedelijke opstelling Ajax: verdedigers lijken op tijd fit voor Sparta-uit

17 maart - 08:30 Laatste update: 07:17

Ahmetcan Kaplan en Josip Sutalo staan zondagmiddag waarschijnlijk 'gewoon' in de basis bij Ajax tegen Sparta Rotterdam. Beide spelers lijken op tijd hersteld van kwetsuurtjes na het Conference League-duel met Aston Villa. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van de Amsterdammers met je door.

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Sparta Rotterdam

Devyne Rensch is nog altijd geschorst en niet beschikbaar. De rechtsback ontving in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht een directe rode kaart, waardoor hij ook Fortuna-thuis aan zich voorbij moest laten gaan. Tristan Gooijer is daarom zijn logische vervanger.

Sutalo en Kaplan lijken samen met Jorrel Hato het verdedigende trio te gaan vormen. Borna Sosa is actief op de linkerflank. Het controlerende duo bestaat uit Jordan Henderson en Sivert Mannsverk. Laatstgenoemde moest op Villa Park nog vroegtijdig de strijd staken, omdat hij tweemaal een gele kaart incasseerde.

Steven Bergwijn keert terug in de wedstrijdselectie, maar begint naar alle waarschijnlijkheid op de bank. Trainer John van 't Schip bevestigde dat zijn eerste aanvoerder geen negentig minuten kan gaan spelen. Daarom zijn Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson de twee aanvallende middenvelders, achter de enige spits: Brian Brobbey. Steven Berghuis is nog altijd niet wedstrijdfit, maar zou na de interlandbreak weer kunnen aansluiten.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Ramaj; Gooijer, Sutalo, Kaplan, Hato, Sosa; Henderson, Mannsverk; Taylor, Hlynsson; Brobbey.

Sparta Rotterdam – Ajax begint zondagmiddag om 16.45 uur op Het Kasteel. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!