Nieuws

EK in gevaar: deze internationals van Oranje zijn op dit moment geblesseerd

EK in gevaar: deze internationals van Oranje zijn op dit moment geblesseerd

22 maart - 09:35 Laatste update: 14 mei - 14:00

Ronald Koeman moet nog behoorlijk puzzelen in zijn EK-selectie voor Nederland. Een aantal spelers lijken het Europees kampioenschap door blessures al te moeten vergeten, terwijl deelname aan het EK 2024 voor anderen weer een race tegen de klok is. VoetbalNieuws neemt de blessuregevallen bij Oranje met je door!

Quilindschy Hartman

Voor de verdediger van Feyenoord ging het fout tijdens het Eredivisie-duel tegen FC Utrecht. Van de linksback is het zeker dat hij een streep door het EK moet zetten. De verdediger heeft een kruisbandblessure opgelopen en het is nog maar de vraag of hij dit kalenderjaar überhaupt nog op een voetbalveld in actie kan komen. Het is een pijnlijk einde aan het sterke seizoen van de 4-voudig international die mocht dromen van zijn eerste eindtoernooi.

Tyrell Malacia

De 9-voudig international staat al sinds juli 2023 buitenspel en er was lang veel onduidelijk over zijn kwetsuur. Eind april was in een video te zien dat de verdediger van Manchester United voorzichtig was begonnen aan zijn herstel. Malacia kwam op 14 juni vorig jaar voor het laatst in actie voor het Nederlands Elftal en maakte onder Koeman drie keer zijn opwachting in Oranje.

Noa Lang

Voor de aanvaller  sloeg het noodlot aan het eind van de winterse transferperiode wederom toe. De aanvaller van PSV liep een nieuwe hamstringblessure op, nadat hij tussen begin oktober en eind december van vorig jaar ook al langdurig aan de kant moest toekijken. Het EK wordt een race tegen de klok voor hem. Met nog slechts één wedstrijd te gaan voor het einde van het seizoen is het niet duidelijk of de 10-voudig international nog in actie gaat komen voor de ploeg van Peter Bosz.

Sven Botman

De Newcastle United-verdediger is langdurig uitgeschakeld na een kruisbandblessure die hij opliep eind maart in een FA Cup-duel met Manchester City. Daardoor zou Botman zeker negen maanden missen, wat een streep zet door zijn eventuele EK-deelname. Dit seizoen had Botman al eerder problemen met dezelfde knie, wat hem diverse wedstrijden aan de zijlijn hield. De verdediger is al enkele tijd in beeld bij Oranje, maar mocht zijn debuut nog niet maken.

Frenkie de Jong

Een van de meest recente gevelde Oranje-international is Frenkie de Jong. De middenvelder liep voor de derde keer dit seizoen een enkelblessure op en ligt er volgens Spaanse media in ieder geval tot aan het eind van het seizoen uit bij FC Barcelona. ESPN wist weer te melden dat het EK niet in gevaar komt voor De Jong, maar dat het een close call gaat worden staat vast. Bij de KNVB is de hoop er ook dat de 52-voudig international mee kan naar Duitsland.

Jurrien Timber

Vrijwel direct na zijn zomerse overstap van Ajax naar Arsenal raakte de veelzijdige verdediger geblesseerd. Het gehele seizoen moet Timber al toekijken en maakte eind april zijn rentree bij de Onder-23 van zijn ploeg. Voor de 15-vouding international is een eventuele deelname aan het EK een race tegen de klok. Het kan voor de 22-jarige zijn tweede Europees kampioenschap worden.

Mats Wieffer

Ook Wieffer komt dit seizoen niet meer in actie te gaan komen voor Feyenoord. De middenvelder liep in aanloop naar de gewonnen bekerfinale tegen NEC een blessure op aan zijn bovenbeen en staat sindsdien buitenspel. Deelname aan het EK is daardoor een groot vraagteken voor de 9-voudig international.

Joshua Zirkzee

Als de spits van Bologna fit is, lijk het vrijwel zeker dat Koeman hem in zijn EK-selectie op zal nemen. Toch blijf het nog maar de vraag of Zirkzee het gaat halen, nu de aspirant-international halverwege mei tegen Napoli (0-2) de strijd vroegtijdig moest staken.