Dit is de scheidsrechter voor het Conference League-duel van Aston Villa - Ajax

Wie is de scheidsrechter bij Aston Villa - Ajax
14 maart om 10:05

Ajax staat wederom tegenover Aston Villa in de terugwedstrijd van de achtste finales van de Conference League. Na een scheidsrechter uit Albanië is dit keer een Israeliër de verantwoordelijke. Wie fluit het cruciale duel? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Wie is de scheidsrechter voor Aston Villa - Ajax?

Na scheidsrechter Enea Jorgji, is het ditmaal de beurt aan Orel Grinfeeld om Ajax en Aston Villa binnen goede banen te leiden. De Israeliër floot dit seizoen slechts vier wedstrijden in Europa, maar verdeelde deze mooi over de verschillende toernooien. Zo floot hij in de Champions League het duel FC Kopenhagen - Bayern München, in de Europa League Union Saint-Gilloise - Liverpool en in de Conference League Slovan Bratislava - Sturm Graz. Ook floot hij een kwalificatieduel van de Europa League.

Grinfeeld is geen onbekende voor het Nederlandse voetbal. Hij floot in 2020 het Champions League kwalificatie duel tussen Dynamo Kiev en AZ en in 2019 was hij de eindverantwoordelijke over de Europa League groepsfase wedstrijd tussen Sporting CP en PSV. Het Nederlands elftal floot hij ook al tweemaal, waaronder de wedstrijd op het EK 2020 tussen Oranje en Oostenrijk. Ajax floot de Israeliër nog nooit, al was hij wel eens actief bij Ajax onder 19.

Roy Hassan en Idan Yarkoni zullen Grinfeeld ondersteunen als assistenten. Gal Leibovitz is de vierde official en Roi Reinshreiber is de VAR van dienst. In negentien gefloten wedstrijden dit seizoen deelde de scheidsrechter 79 keer geel uit, één keer twee keer geel en vier directe rode kaarten. Daarmee staat zijn gemiddelde op bijna vijf gele kaarten per wedstrijd. Met de vier spelers van Ajax op scherp moeten de Amsterdammers dus oppassen.