Dit zegt Maatsen over zijn winterse huurtransfer naar Borussia Dortmund

Maatsen over zijn huurtransfer naar Dortmund
13 maart om 12:21
Laatste update: 13 maart om 14:21

Ian Maatsen maakte afgelopen winter op huurbasis de overstap van Chelsea naar Borussia Dortmund. De Nederlander koos voor een overstap omdat hij geen uitzicht had op speeltijd. Wel geeft hij aan begrip te hebben de keuzes van Mauricio Pochettino, die onder flinke druk staat in Londen. Dit is wat de verdediger zelf zegt over de transfer.

Wat zegt Maatsen over zijn transfer naar Borussia Dortmund?

"Ik was van plan om bij Chelsea te blijven", laat Maatsen weten tegenover The Guardian. "Ik had mijn verhuurperiodes gedaan. Ik dacht dat ik klaar was om bij een grote club te spelen. Maar soms is dit hoe voetbal is." De Nederlander kwam in de eerste seizoenshelft tot twaalf wedstrijden voor de Londenaren, waarvan elf als invaller. 

"Ik had vertrouwen in Chelsea, maar met de druk waaronder ze staan is het soms lastig voor een manager om iedereen te laten spelen, zeker jonge talenten met veel potentie", vervolgt de verdediger. "Hij moet keuzes maken voor het team. Daar moet een jonge speler zich bij neerleggen. Soms is het niet eerlijk, maar misschien is het de beste keuze voor de club en andere teamgenoten. Daar heb ik begrip voor, maar ik wil voetbal spelen."

Uiteindelijk koos Maatsen afgelopen winter voor een tijdelijke overstap naar Borussia Dortmund. "De coach en het bestuur gaven me veel vertrouwen omdat ze me graag wilden hebben. Zij geloofden in mij en ik geloofde in hen. Ik denk dat het daarom zo goed ging." De Nederlander speelde tot dusver tien wedstrijden voor zijn nieuwe ploeg. Hierin scoorde hij eenmaal en was hij twee keer aangever. Woensdagavond neemt hij het om 21.00 uur op tegen PSV in de return van de achtste finales van de Champions League. Het heenduel eindigde in 1-1.