Nieuws

Hoeveel mensen passen er in het Signal Iduna Park, het stadion van Dortmund?

Hoeveel mensen passen er in het Signal Iduna Park, het stadion van Dortmund?

12 maart - 11:10

PSV speelt woensdagavond in de return van de achtste finales van de Champions League tegen Borussia Dortmund. De Eindhovenaren móéten winnen in een volgepakt Signal Iduna Park om door te bekeren. Hoeveel mensen passen er eigenlijk in het stadion van Dortmund? VoetbalNieuws.nl geeft je het antwoord.

Op 20 februari namen PSV en Dortmund het tegen elkaar op in het Philips Stadion. Oud-PSV'er Donyell Malen opende de score voor de Duitsers, maar vlak na rust zette Luuk de Jong vanaf elf meter zijn ploeg weer op 1-1. Daardoor is er woensdag nog van alles mogelijk tussen beide ploegen.

Capaciteit Signal Iduna Park

Dat dat lastig zal worden, zal ook trainer Peter Bosz weten. Hij was een aantal jaar geleden nog de coach van Die Schwarzgelben. Hun thuishaven staat bekend als één van de grootste heksenketels ter wereld. Niet gek, aangezien er maar liefst 81.365 mensen in het Signal Iduna Park, voorheen het Westfalenstadion, passen. Meer dan een kwart daarvan neemt plaats op Die Gelbe Wand, de bijnaam van de zuidtribune van het stadion. Ongeveer 25.000 mensen schreeuwen daar, veelal staand, hun ploeg naar de overwinning.

Borussia Dortmund – PSV begint woensdag 13 maart om 21.00 uur. VoetbalNieuws.nl zal live verslag doen van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!