Nieuws

Mislintat staat voor terugkeer bij Borussia Dortmund: dit deed hij al voor de club

Mislintat staat voor terugkeer bij Borussia Dortmund: dit deed hij al voor de club

11 maart - 20:22 Laatste update: 1 april - 11:11

Sven Mislintat is in beeld om mogelijk de nieuwe technisch directeur van Borussia Dortmund te worden. De Duitse beleidsmaker werkte voor zijn dramatische periode bij Ajax al eens voor Die Borussen. VoetbalNieuws.nl zet voor je op een rijtje wat Mislintat bij Dortmund deed.

Eerdere functies Sven Mislintat bij Borussia Dortmund

Mislintat had verschillende cruciale rollen binnen Dortmund die van invloed waren op de ontwikkeling en het succes van de club. Zo stond hij gedurende zijn periode in het Signal Iduna Park bekend als oog voor talent, beginnende als scout in 2009. In die rol was hij verantwoordelijk voor het identificeren en volgen van veelbelovende spelers over de hele wereld.

Zijn expertise bleef niet onopgemerkt, want Mislintat klom al snel op tot hoofdscout. In die positie was hij een essentiële spil in het scoutingsnetwerk van de club, dat onder meer Robert Lewandowski, Pierre-Emerick Aubameyang en Shinji Kagawa ontdekte. Al die spelers zouden later cruciaal zijn geweest in het succes van Dortmund.

Wat deed Sven Mislintat bij Borussia Dortmund?

Na zijn succes als hoofdscout kreeg Mislintat bij Dortmund de rol van directeur voetbalzaken. Daarin was hij ook verantwoordelijk voor het onderhandelen over transfers en het samenstellen van de selecties. Onder zijn leiding slaafde Dortmund erin om onder meer Ousmane Dembélé en Christian Pulisic naar de club te halen.

Na zijn tijd bij Dortmund was Mislintat actief bij VfB Stuttgart en Ajax. In Amsterdam werd hij na vier maanden echter alweer ontslagen. Mislintat haalde voor maar liefst 110 miljoen euro spelers naar de club, maar meer dan de helft rendeert vooralsnog niet of nauwelijks. Ook werd er wegens belangenverstrengeling rondom de transfer van Borna Sosa een onderzoek naar hem ingesteld.

Het lijkt Dortmund desondanks niet af te schrikken, want volgens geruchten zou hij kunnen terugkeren bij Die Schwarzgelben, als opvolger van de vertrekkende Hans-Joachim Watzke. Ook Matthias Sammer en Sami Khedira zouden voor die rol in beeld zijn, maar Mislintat zou de eerste gesprekken al hebben gevoerd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!