Breaking news

Duitse geruchten: 'Mislintat kan aan de slag als technisch directeur van Dortmund'

Duitse geruchten: 'Mislintat kan aan de slag als technisch directeur van Dortmund'

11 maart - 19:59 Laatste update: 20:02

Volgens de Duitse tak van Sky Sport is Sven Mislintat in beeld om de nieuwe technisch directeur van Borussia Dortmund te worden. De 51-jarige bestuurder stond eerder dit seizoen nog vier maanden aan het roer bij Ajax, maar werd al snel met pek en veren ontslagen wegens tegenvallende resultaten en het verrichten van transfers zonder al te veel draagvlak.

Mislintat zou ondertussen zelfs al gesprekken met Dortmund hebben gevoerd, zo weet journalist Patrick Berger te melden. Hij wordt net als Matthias Sammer en Sami Khedira als één van de mogelijke opvolgers van Hans-Joachim Watzke gezien. Mislintat kent Dortmund als zijn broekzak. Tussen 2009 en 2016 werkte hij er als hoofdscout en zorgde hij ervoor dat spelers als Pierre-Emerick Aubameyang, Ousmane Dembélé en Shinji Kagawa naar de club kwamen. Daarna was hij er een jaar directeur profvoetbal en scouting.

Na een periode als directeur bij VfB Stuttgart werd Mislintat in mei 2023 aangesteld bij Ajax. Daar stelde hij Maurice Steijn aan als hoofdtrainer. Mislintat liet elf spelers vertrekken en kocht er twaalf, waar hij in totaal ongeveer 115 miljoen euro voor uitgaf.

In september begon Ajax een onderzoek naar Mislintat wegens vermeende belangenverstrengeling. Hij werd ervan beschuldigd Borna Sosa te hebben gekocht terwijl de Kroaat verbonden was aan een voetbalmakelaar met aandelen in zijn privébedrijf. Dat was in strijd met de governance principes van een beursgenoteerd bedrijf als Ajax. Ook VfB Stuttgart, Mislintats vorige werkgever, koos ervoor om een onderzoek naar zijn transfers tijdens zijn tijd in Duitsland in te stellen.

Op 24 september werd Mislintat ontslagen bij Ajax. De Amsterdammers stonden in die periode zelfs even helemaal onderaan in de Eredivisie.