Nieuws

UEFA maakt arbitrage bekend: deze scheidsrechter fluit Borussia Dortmund tegen PSV

UEFA maakt arbitrage bekend: deze scheidsrechter fluit Borussia Dortmund tegen PSV

11 maart - 10:24

De UEFA heeft de scheidsrechter voor de return van PSV tegen Borussia Dortmund bekendgemaakt. De Eindhovenaren treffen in Duitsland een oude bekende uit de groepsfase van de dit Champions League-seizoen. VoetbalNieuws vertelt je wie de leiding heeft over de achtse finale in het miljardenbal.

Het is namelijk zo dat Daniele Orsato woensdagavond de leiding heeft over de wedstrijd in Dortmund. En dat is niet de eerste keer dat PSV de Italiaanse arbiter treft. Zo had Orsato nog tijdens de groepswedstrijd tegen Sevilla de leiding. Het optreden van de Italiaan maakte toen vooral veel los in Spanje, waar men flinke kritiek op hem had. De arbiter maakte zich met zijn beslissing allesbehalve populair bij Sevilla en met name Sergio Ramos brandde er destijds behoorlijk op los.

Een seizoen eerder had Orsato ook al de leiding over een ontmoeting tussen Sevilla en PSV in de Europa League. Daarnaast kennen de Eindhovenaren de arbiter nog van de UCL-wedstrijden tegen Rangers FC (2-2) en Atlético Madrid (0-0). Tijdens zijn loopbaan als scheidrechter trof Orsato nog vaker een Nederlands team. Zo had hij twee keer de leiding over een twee duels van AZ in de Europa League, floot hij de interlands van Nederland tegen Zweden (1-1) en Turkije (6-1) en was hij de scheidsrechter tijdens de 0-3-overwinning van Ajax op Valencia in 2019.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!