Nieuws

Bayer Leverkusen officieus kampioen: wanneer en hoe kan het landskampioen worden?

Bayer Leverkusen officieus kampioen: wanneer en hoe kan het landskampioen worden?

14 april - 08:28 Laatste update: 14:10

Bayer Leverkusen ligt op koers om voor de eerste keer in de clubgeschiedenis kampioen van Duitsland te worden. De ploeg van trainer Xabi Alonso staat al bijna het gehele seizoen bovenaan. Wanneer kan Leverkusen de landstitel definitief in de wacht slepen? VoetbalNieuws zocht het voor je uit!

Bayer Leverkusen heeft momenteel een voorsprong van maar liefst zestien punten op nummer twee Bayern München, dat na een knotsgek duel met Heidenheim (3-2) van vorige week zaterdagmiddag de titel kan vergeten. Eerder dit weekend werd er wel gewonnen, maar dat mocht eigenlijk niet meer baten aangezien Leverkusen op matchpoint staat. Met vlot aanvallend spel bindt Die Werkself in de Bundesliga de ene na de andere tegenstander aan de zegekar. Daardoor ziet het er steeds meer naar uit dat Leverkusen zich voor het eerst tot kampioen mag gaan kronen. In de historie won de club namelijk slechts één DFB-Pokal en één UEFA Cup.

Kampioenswedstrijd Bayer Leverkusen

Er zijn momenteel nog zes speelrondes te gaan in de Bundesliga. Na de eigen overwinning op Union Berlin (0-1) en de pijnlijke nederlaag van Bayern München heeft de ploeg van Alonso nog een overwinning nodig en is het zelfs al officieus kampioen van Duitsland. Op zondag 14 april kan het zich officieel tot landskampioen kronen. Dan staat de thuiswedstrijd tegen Werder Bremen op het programma.

Hoe kan Leverkusen kampioen worden?

Bayer Leverkusen kon dit weekend op verschillende manieren kampioen worden. Zelf speelt de ploeg van Alonso op zondag tegen Werder Bremen, terwijl de concurrenten op zaterdag hun wedstrijd spelen. Bayern München en VfB Stuttgart wonnen beide waardoor Leverkusen nog niet officieel kampioen werd zonder zelf te spelen. Wanneer Leverkusen het eigen duel op zondag tegen Werder Bremen gewoon wint, wordt het ook bekroond tot kampioen van de Bundesliga.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!