Nieuws

Broer van Abdelhak Nouri geeft positieve update: Hij lacht en is onder ons

Broer van Abdelhak Nouri geeft positieve update: "Hij lacht en is onder ons"

8 maart - 23:42

Het gaat stukken beter met Abdelhak Nouri. Abderrahim Nouri, de broer van de voormalig voetballer, gaf vrijdag tijdens een onthulling van een AED in Rotterdam aan dat zijn broer veel stabieler is. 

Abderrahim sprak met AT5 over zijn broer, die in 2017 hersenletsel opliep als gevolg van een hartstilstand. "Hij is echt stukken stabieler. Dat heeft ermee te maken dat hij zich bewust is waar hij zich bevindt. In een vertrouwde omgeving, thuis met zijn familie. Ik wil de mensen geruststellen dat het echt stukken beter gaat."

Vorig jaar in maart werd het eerste Nouri-AED onhuld op het Abdelhak Nouriplein in Nieuw-West. De tweede AED hangt nu in Rotterdam. "Hij is onder ons. We nemen hem mee in onze gesprekken. Hij lacht, hij laat bewust zijn emoties zien. Helaas ook minder leuke emoties, maar dat hoort erbij. We zijn blij dat hij nog steeds onder ons is", vervolgt Abderrahim.

Wat de broer betreft is het fijn dat het tweede AED in Rotterdam hangt, de eeuwige voetbalrivaal van Amsterdam. "Als het gaat om gezondheid, dan is er geen ruimte voor rivaliteit."