Breaking news

Oranje kent oefentegenstanders in aanloop naar EK, uitzwaaiwedstrijd in De Kuip

Oranje kent oefentegenstanders in aanloop naar EK, uitzwaaiwedstrijd in De Kuip

7 maart - 17:20 Laatste update: 17:24

In aanloop haar het EK van komende zomer speelt het Nederlands elftal twee oefenwedstrijden tegen Canada en IJsland. Met dat nieuws komt Voetbal International zojuist. Beide duels worden gespeeld in De Kuip.

Op donderdag 6 juni staat het treffen met de Canadezen op het programma, op maandag 10 juni speelt Oranje tegen IJsland. Het duel met de Scandinaviërs wordt daarom de welbekende uitzwaaiwedstrijd. Een dag later vertrekken de mannen van bondscoach Ronald Koeman naar Duitsland voor het eindtoernooi.

Nederland begint het EK op 16 juni met een wedstrijd tegen Polen, Estland, Finland of Wales. Eén daarvan moet zich deze maand via de play-offs zien te kwalificeren. Frankrijk en Oostenrijk zijn de andere tegenstanders in de poule. In maart wachten eerst nog twee oefenduels met Duitsland en Schotland voor het Nederlands elftal.

Oranje speelde pas één keer eerder tegen Canada, in aanloop naar het WK 1994. Toen werd het in Toronto 0-3 door treffers van Dennis Bergkamp, Marc Overmars en Frank Rijkaard. Met IJsland werden maar liefst twaalf keer de degens gekruisd, voor het laatst in de EK-kwalificatie voor Frankrijk 2016. Negen keer won Oranje, één keer werd het gelijk en één keer zegevierde IJsland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!