Nieuws

Dit is waarom duels in de Eredivisie komende tijd vaker stil zullen liggen dan normaal

Dit is waarom duels in de Eredivisie komende tijd vaker stil zullen liggen dan normaal

6 maart - 15:15

De komende tijd zullen wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie vaker stil komen te liggen dan normaal. Dit heeft te maken met de ramadan. Wat voor rol dit speelt op het voetbal in Nederland, legt VoetbalNieuws haarfijn voor je uit!

In maart 2023 introduceerde de KNVB voor het eerst een officiële drink- en eetpauze voor vastende spelers tijdens ramadan. Hiermee volgden de Nederlandse voetbalbond een voorbeeld van de Engelse Premier League. Dit jaar vindt de ramadan tussen 10 maart en 8 april plaats. Tijdens deze maand vasten moslims tussen zonsopgang en zonsondergang. Op de Nederlandse velden worden wedstrijden als de zon onder is gegaan even stilgelegd, zodat vastende voetballers dan even snel wat kunnen eten en drinken.

Tijdens de vastenmaand staan er vijf Eredivisie-speelrondes op het programma. In de KKD zijn dit zes speeldagen. Vorig seizoen koos de KNVB ervoor om wedstrijden stil te leggen bij het eerstvolgende beschikbare moment na zonsondergang, zoals een overtreding, ingooi of doeltrap. Het tijdelijk stilleggen van de wedstrijden gebeurt enkel bij duels waar minimaal één speler op het veld staat die meedoet aan de ramadan. De scheidsrechters van dien zullen vooraf overleggen met de teammanagers van de clubs die op dat moment spelen of dit nodig is.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!