Sebaoui, Tsoungui, 't Zand, Jansen en Osunida hopen op een Beelen-Wieffer-scenario

Deze vijf KKD-spelers hopen komende zomer op een kans in het eerste bij Feyenoord

21 april om 10:20
Laatste update: 21 april om 10:20

Feyenoord moet komende zomer rekening houden met een grote leegloop, zo bracht Voetbal International dinsdagochtend. Het geld dat zal worden binnen geharkt zal onder meer worden gebruikt om mee te investeren in nieuwe spelers, maar waar spelers vertrekken ruiken verhuurde spelers en talenten vanuit de jeugd ook hun kans. VoetbalNieuws.nl schetst welke vijf spelers uit de Keuken Kampioen Divisie ongetwijfeld hun kans schoon zien.

Feyenoord en de KKD gaan hand in hand

Volgens VI houden ze bij Feyenoord rekening met een vertrek van Santiago Gimenez, Dávid Hancko, Lutsharel Geertruida, Mats Wieffer en Quilindschy Hartman. Dat lijkt op het eerste oog een grote ramp voor de Rotterdammers, al staan die er toch ook om bekend dat ze op een slimme manier kunnen investeren. Twee voorbeelden daarvan zijn de uit de KKD gehaalde Mats Wieffer en Thomas Beelen. Feyenoord zal ongetwijfeld vaker gebruik willen maken van deze succesformule, maar laten er nu net vijf spelers in de KKD rondlopen die al eigendom zijn van de club.

Illias Sebaoui
Ilias Sebaoui werd afgelopen zomer transfervrij overgenomen van het Belgische Beerschot, de club waar Dirk Kuyt tegenwoordig aan het roer staat. De buitenspeler werd direct doorverhuurd aan FC Dordrecht en maakt daar een aardige indruk. In dertig optredens kwam hij tot vijf goals en één assist. Gezien de problemen die zich bij tijd voordoen op de flanken, zou hij wel eens een verrassing kunnen worden die aankomende zomer op de deur gaat kloppen. Bovendien speelde hij dit seizoen al enkele keren mee tijdens tussentijdse oefenwedstrijden van Feyenoord.

Antef Tsoungui
Feyenoord hanteerde met Antef Tsoungui hetzelfde recept als met Sebaoui. De Belgische centrale verdediger werd transfervrij overgenomen van Brighton & Hove Albion en net als Sebaoui doorverhuurd aan Dordrecht, waar hij 23 wedstrijden voor in actie is gekomen. Tsoungui is een rechtspoot die zijn wedstrijden bij tijd ook als controleur speelt. Gezien een mogelijk vertrek van Geertruida zou het ook met hem wel eens snel kunnen gaan in De Kuip. Ook Tsoungui speelde dit seizoen al tijdens enkele oefenwedstrijden mee met Feyenoord.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door anteftsoungui (@antef.tsoungui)

Korede Osunida
Korede Osunida werd afgelopen zomer voor een vergoeding van enkele tonnen overgenomen door Feyenoord. De aanvallende middenvelder komt van Orange County, de Amerikaanse club waar de Stadionclub een samenwerkingsverband mee heeft. Net als Sebaoui en Tsongui speelt ook Osunida zijn wedstrijden voor Dordrecht. In achttien wedstrijden kwam de Amerikaan met Ghaneese roots tot nu toe tot twee goals en drie assists. Ook hij zal met een schuin oog meekijken naar het transferbeleid van zijn werkgever.

Shiloh ‘t Zand
Shiloh ‘t Zand speelt net als Sebaoui, Tsongui en Osunida bij Dordrecht, maar aan hem plakt een ander verhaal. De aanvaller komt uit de jeugd van Feyenoord, waar hij jaren als rechtsbuiten in de Onder 21 van de club speelde. Tijdens zijn verhuurperiode speelde hij 27 wedstrijden voor de Schapenkoppen, waarin hij zeven keer tot scoren kwam en twee assists gaf. Net als collega-aanvaller Sebaoui zal de 22-jarige buitenspeler op zijn kansen hopen in De Kuip.

Thijs Jansen
Thijs Jansen is de vijfde speler die dit seizoen door Feyenoord is uitgeleend aan een club uit de KKD. De 22-jarige doelman verdedigt het doel van De Graafschap, waar hij momenteel vijfde mee staat. In de veertien duels die Jansen voor de Superboeren in actie kwam hield hij zeven keer zijn doel schoon. Een jaar eerder werd Jansen nog uitgeleend aan TOP Oss.

De keuze in het doel is momenteel reuze voor Arne Slot. Justin Bijlow en Timon Wellenreuther hebben dit seizoen geregeld beide hun klasse laten zien. Toch is het niet ondenkbaar dat beide doelmannen volgend seizoen nog in De Kuip actief zijn. Pakt Jansen zijn kans in de zomer, al is het als tweede doelman?