Transfernieuws

'Zirkzee pronkt bovenaan lijst AC Milan, dat denkt aan bijzondere deal met Bayern'

'Zirkzee pronkt bovenaan lijst AC Milan, dat denkt aan bijzondere deal met Bayern'

28 februari - 12:14 Laatste update: 12:30

In de zoektocht naar een nieuwe spits zou AC Milan al langere tijd denken aan een mogelijke komst van Joshua Zirkzee. De Italiaanse grootmacht zou volgens Tuttosport nu aan een bijzondere deal met Bayern München denken, de club die een terugkoopoptie voor Zirkzee heeft.

Zirkzee vertrok in de zomer van 2022 naar Bologna en breekt dit seizoen serieus door in de Serie A. Daardoor pronkt de aspirant international op de verlanglijstjes van diverse topclubs. Bij Bologna heeft de spits nog een contract tot medio 2026, maar kan door een exclusieve clausule terug kunnen keren naar Bayern München. In de deal met Bologna namen de Duitsers namelijk een terugkoopoptie van veertig miljoen euro op, samen met een doorverkoopclausule van vijftig procent. Het bedrag dat Bayern neer hoef te tellen ligt later dan wat Bologna voor de spits wil hebben van andere geïnteresseerde clubs.

AC Milan zou nu gebruik willen maken van de terugkoopoptie van Bayern, zo klinkt het in Italiaanse media. In München zou men namelijk interesse hebben getoond in Mike Maignan en in het bijzonder Theo Hernandez. Milan zou Bayern willen verleiden om Zirkzee terug te halen naar München om de speler in de kunnen zetten in een deal met een spelersruil voor de doelman of linksachter.

Met de stijgende leeftijd van de al 37-jarige Olivier Giroud en de wisselvalliga Luka Jovic, hoopt Milan volgende zomer een nieuwe spits naar San Siro te kunnen halen. Met zijn tien doelpunten in 28 wedstrijden heeft Zirkzee een dusdanig goede indruk op de Rossoneri achtergelaten.