AZ-talenten verliezen van Porto en nemen na pingels afscheid van de Youth League

Titelhouder AZ Onder 19 heeft van FC Porto verloren in de Youth League
27 februari om 18:21

De talenten van AZ zijn uit de Youth League geschoten door de leeftijdsgenoten van FC Porto. De Alkmaarders zijn nu de kans ontnomen om de titel die vorig seizoen nog werd gepakt te verdedigen.

AZ moest het in de achtste finales opnemen tegen Porto, dat als eerste eindigde in een groepsfase met FC Barcelona, Shakhtar Donetsk en Royal Antwerp. Eén jaar eerder wonnen de Alkmaarders nog van Hajduk Split in de finale van de Youth League, maar een dergelijke prestatie als die kunnen ze dit seizoen niet leveren.

Het begon allemaal nog rooskleurig voor AZ. Yoël van den Ban zette de club uit de Zaanstreek nog op voorsprong. De spits nam beheerst aan en schoot met een lobje raak. Porto drukte daarna op de Alkmaarse defensie en deed dat in de blessuretijd van het duel met succes. Uit een hoekschop werd raak gekopt en dat betekende strafschoppen. Door missers van Rayan Atikallah en aanvoerder Jayden Addai vloog AZ uit het toernooi.

De uitschakeling van AZ betekent dat er nog maar één Nederlandse club in het toernooi zit. Feyenoord neemt het woensdag op tegen Bayern München. Het duel begint om 16.00.