Klap voor Leeuwinnen: deze speelsters ontbreken in strijd om Olympisch ticket

Vivianne Miedema en Victoria Pelova ontbreken bij Leeuwinnen tegen Duitsland
28 februari om 15:45
Laatste update: 28 februari om 15:45

In aanloop naar de cruciale troostfinale van de Nations League tegen Duitsland, hebben de Oranje Leeuwinnen slecht nieuws gekregen. All-time topscorer Vivianne Miedema en middenveldster Victoria Pelova zijn allebei geblesseerd afgehaakt en hebben het trainingskamp inmiddels al verlaten. Ook Daniëlle van de Donk is nog een twijfelgeval, al zit zij wel bij de wedstrijdselectie.

Woensdagavond komen de Leeuwinnen weer in actie tijdens de Final Fout van de Nations League. In de halve finales werd vrijdag met 3-0 verloren van Spanje. De troostfinale tegen de Duitsers draait niet alleen om de derde plaats, maar ook om een Olympisch ticket. De winnaar van het duel in Heerenveen kwalificeert zich namelijk voor Parijs.

Welke blessure heeft Vivianne Miedema?

Miedema kwam tegen Spanje nog in actie als vervangster van de langdurig geblesseerde Jill Roord, maar kampt met een kleine terugslag nadat zij vorig jaar haar kruisband scheurde. Haar basisplaats tegen de regerend wereldkampioen kwam daarom nogal als een verrassing, maar de medische staf heeft inmiddels aangegeven dat twee wedstrijden binnen vijf dagen te vroeg komen voor de spits van Arsenal. Pelova ontbrak afgelopen vrijdag ook al.

Het meespelen van Van de Donk is daarentegen nog een twijfelgeval. De routinier op het middenveld ontbrak dinsdag op de training wegens ziekte. Echter werd op de selectielijst die de KNVB indiende bij de UEFA bekend dat de middenvelder wel 'gewoon' bij de wedstrijdselectie zit. Daarmee lijkt zij op tijd herstelt voor het treffen, of Van de Donk ook vanaf het eerste fluitsignaal kan meespelen is nog wel een vraag.

Nederland – Duitsland begint woensdag om 20.45 uur in het Abe Lenstra Stadion. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.