Nieuws

Van 't Schip rekent op rentree Henderson: dit zijn de klachten bij de Ajacied

Van 't Schip rekent op rentree Henderson: dit zijn de klachten bij de Ajacied

26 februari - 08:49 Laatste update: 09:34

John van 't Schip hoopt spoedig weer een beroep te kunnen doen op de geblesseerde Jordan Henderson, zo tekent het Noordhollands Dagblad na afloop van de nederlaag tegen AZ (2-0) op. De ervaren winteraankoop moest de belangrijke clash in Alkmaar aan zich voorbij laten gaan en kon ook tijdens het bezoek aan FK Bodø/Glimt (1-2) niet in actie komen. VoetbalNieuws neemt de stand van zaken rond Henderson met je doors.

Tijdens het bezoek aan Alkmaar zat Henderson wel weer bij de wedstrijdselectie, maar bleef de volledige wedstrijd op de bank. De middenvelder liep tijdens het 2-2-gelijkspel tegen NEC een week eerder een lichte blessure op en was er zo in Bodø niet bij. "Lopen is geen probleem, maar schieten en passes geven wel.", gaf Van 't Schip na afloop van de wedstrijd tegen AZ aan over Henderson.

De middenvelder lijkt er spoedig weer te staan bij Ajax en kon in het AFAS Stadion zelfs al weer minuten maken. "Hij kon misschien invallen, maar dat hebben we na een achterstand van 2-0 niet meer gedaan. Nu heeft hij weer een week om echt fit te worden", aldus Van 't Schip. Komende zondag wacht op 12.15 uur een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, dat al vijftien wedstrijden op rij ongeslagen is.

Henderson kwam afgelopen winter transfervrij over van Al-Ettifaq en maakte al vier keer zijn opwachting voor Ajax.