Nieuws

Dit is waarom Almere City-supporters zondag tegen Feyenoord een sfeeractie houden

Dit is waarom Almere City-supporters zondag tegen Feyenoord een sfeeractie houden

25 februari - 14:15 Laatste update: 14:23

De harde kern van Almere City roept de supporters van de club op tot een sfeeractie tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord. De fans van de Flevolanders zijn niet te spreken over de ESPN-documentaire over de club. VoetbalNieuws.nl vertelt je waarom de supporters boos zijn over de documentaire.

Almere City is dit seizoen voor het eerst actief in de Eredivisie. Rondom de wedstrijd tegen Ajax werd de club gevolgd door ESPN. Na de uitzending van de documentaire waren de supporters niet te spreken over de wijze waarop de club wordt neergezet. Zondag gaan zij in de wedstrijd tegen Feyenoord daarom een sfeeractie ondernemen.

Hoe ziet de sfeeractie van de Almere supporters eruit in de wedstrijd tegen Feyenoord?

In het Yanmar-stadion hangen briefjes van de harde kern van Almere City. De fanatieke supporters roepen de fans op om in de 36ste minuut te gaan staan en onder leiding van VAK D gezamenlijk het nummer 'Ga staan als je voor City bent' te zingen. Dit naar aanleiding van de documentaire 'City de club, Ally de Stad'.

Waar gaat de documentaire 'City de club, Ally de Stad' over?

In de ESPN-documentaire wordt uitgebreid teruggeblikt op het promotieseizoen van Almere City. De club promoveerde voor het eerst in zijn historie naar de Eredivisie. Verschillende verhaallijnen rondom de wedstrijd tegen Ajax staan centraal in de documentaire. De uitzending kan op flink wat weerstand van de aanhang van Almere City rekenen.

Waarom zijn de Almere-supporters boos?

De supporters vinden dat Almere City als club zonder identiteit wordt neergezet in de ESPN-documentaire. De harde kern laat weten de uitzending veel te commercieel te vinden. De club wordt volgens hen weggezet als ‘Ajax light’. Ook is VAK D van mening dat uit de documentaire naar voren komt dat er een Ajax-sfeer hangt bij de club. Met de sfeeractie willen de supporters laten zien dat Almere City wel degelijk een eigen identiteit heeft.