Nieuws

Waarom trainde Feyenoord in Rotterdam voorafgaand aan het duel tegen AS Roma

Waarom trainde Feyenoord in Rotterdam voorafgaand aan het duel tegen AS Roma

21 februari - 20:54

Feyenoord heeft de laatste training voorafgaand aan het duel tegen AS Roma niet in Rome, maar in Rotterdam afgewerkt. De Rotterdammers nemen het donderdagavond in de return van de tussenronde van de Europa League op tegen de Romeinen. Dit is waarom Slot zijn elftal niet in Stadio Olimpico liet trainen.

Feyenoord heeft de afgelopen twee seizoenen al drie keer gespeeld in het onderkomen van AS Roma en Lazio. Die duels gingen allemaal verloren. "We hebben in Rotterdam getraind omdat we het stadion hier wel kennen", geeft Slot aan op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd. Zijn elftal maakte alleen een wandeling door het stadion.

Waarom trainde Feyenoord niet in Rome?

Toch lijkt dat niet de voornaamste reden te zijn om in Rotterdam te trainen. "De andere reden is dat je in Nederland bij trainingen nog dingen kunt aangeven", legt de 45-jarige oefenmeester uit. "Het zou naïef zijn om te denken dat er hier niet ergens een camera zou staan als we in dit stadion hadden getraind. Dat gebeurde in het verleden bij clubs waar ik werkzaam was ook." Hoewel we op tactisch gebied geen grote verrassingen hoeven te verwachten van Feyenoord, wil Slot duidelijk niets prijsgeven in de jacht naar zijn eerste zege in Rome.