Welke scheidsrechter fluit Bodø/Glimt - Ajax in de Conference League?

Geen goede herinneringen: deze scheidsrechter fluit Ajax tegen Bodø/Glimt

20 februari om 13:06

Ajax treft donderdagavond in Noorwegen een oude bekende als scheidsrechter. De Griek Tasos Sidiropoulos is door de UEFA aangesteld om het Conference League-duel met Bodø/Glimt in goede banen de leiden. De Amsterdammers kennen hem nog uit één van de meest frusterende Europese wedstrijden uit de historie van de club.

Welke scheidsrechter fluit Bodø/Glimt - Ajax?

Op 27 februari 2020 had Sidiropoulos namelijk de leiding over de returnwedstrijd tussen Ajax en Getafe in de Europa League. De Spanjaarden irriteerden de ploeg van toenmalig trainer Erik ten Hag in Spanje al flink, met herhaaldelijk tijdrekken, continue overtredingen en vooral zeer agressief en verdedigend voetbal. In Madrid werd er met 2-0 verloren, waardoor de thuisoverwinning van 2-1 niet genoeg bleek om door te bekeren.

Ten Hag sprak zich destijds openlijk uit over het optreden van de Griekse arbiter. "Heel vervelend. Ze deden alles om ons het voetballen onmogelijk te maken. Dan wordt het heel lastig. Het enige wat je dan mag verwachten, is dat de arbitrage optreedt. En als ze dat niet doen, krijg je dit."

Ajax zal donderdag aan de bak moeten om de achtste finales van de Conference League te bereiken. Vorige week sleepten de Amsterdammers in eigen huis in de slotfase nog een 2-2 gelijkspel uit het vuur, nadat er halverwege de tweede helft een 0-2 achterstand op het scorebord stond. Sidiropoulos zal worden bijgestaan door Polychronis Kostaras en Lazaros Dimitriadis als grensrechters. Vassilis Fotias is de vierde official, Angelos Evangelou de VAR. Bodø/Glimt – Ajax begint donderdag om 18.45 uur. VoetbalNieuws.nl zal live verslag doen van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.