Nieuws

Wie is Patrick Pentz, de doelman waar Feyenoord en Ajax voor op de tribune zaten?

Wie is Patrick Pentz, de doelman waar Feyenoord en Ajax voor op de tribune zaten?

19 februari - 16:44

Feyenoord en Ajax zijn volgens het Deense Bold gecharmeerd van Patrick Pentz. De Nederlandse topclubs zouden scouts hebben gestuurd om de Oostenrijkse doelman van Brøndby IF aan het werk te zien. Wie is deze keeper eigenlijk? VoetbalNieuws.nl neemt hem onder de loep.

Achtergrond en carrière

De 27-jarige Pentz werd op 2 januari 1997 geboren in het Oostenrijkse Salzburg. Daar begint hij met keepen in de jeugd van SV Bürmoos, waarna hij in 2006 wordt opgepikt door Red Bull Salzburg. In 2013 besluit Pentz om de Oostenrijkse topclub te verlaten voor Austria Wien, de club waar hij in mei 2016 zijn debuut maakt in het profvoetbal. 

Pentz speelt tussen 2016 en 2022 liefst 135 wedstrijden voor Austria Wien, waarna hij een stap maakt naar de Ligue 1. Het is Stade Reims dat de Oostenrijker oppikt en hem slechts zeven wedstrijden laat spelen. Bayer Leverkusen ging na zeven wedstrijden al met hem aan de haal en nu is een uitleenbeurt aan het Deense Brøndby een feit. Ook een debuut voor de Oostenrijkse nationale ploeg is al een feit. In totaal speelde Pentz vier interlands.

Actuele situatie, contract en marktwaarde

Pentz heeft in totaal twaalf wedstrijden gekeept bij Brøndby en doet dat naar behoren. Het heeft volgens Bold de interesse van Feyenoord en Ajax gewekt. De twee Nederlandse topclubs zouden scouts hebben afgestuurd op het duel met FC Midtyjlland, dat door Brøndby met 1-0 gewonnen werd. Pentz kwam qua data zelfs het beste uit de strijd.

Niet Brøndby, maar Leverkusen is momenteel dus de huidige werkgever van Pentz. Bij de Duitse koploper ligt hij nog tot medio 2025 vast. Volgens Transfermarkt.com heeft de goalie een marktwaarde van 1.5 miljoen euro.