Nieuws

Bayer Leverkusen dendert door: dit knappe record verbreekt de Duitse koploper

Bayer Leverkusen dendert door: dit knappe record verbreekt de Duitse koploper

18 februari - 11:30 Laatste update: 23 februari - 23:45

Bayer Leverkusen won vrijdagavond met  2-1 van  FSV Mainz 05 en verstevigt daarmee de koppositie in de Bundesliga. De ploeg van trainer Xabi Alonso verbrak met de winst ook een knap Duits record. VoetbalNieuws brengt je op de hoogte!

Leverkusen zet de stijgende lijn door na de 3-0 overwinning op concurrent Bayern München en de 1-2 winst op FC Heidenheim van afgelopen weekend. Vrijdag werd Mainz met 2-1 verslagen en dat betekende alweer de 33e wedstrijd op rij dat de Duitste topclub ongeslagen bleef. Dat is een Duits record. Bayern München zette in 2019 en 2020 een serie van 32 wedstrijden zonder nederlaag neer.

Door de goede serie in zowel de Bundesliga, DFB Pokal als in de Europa League, lijkt Bayer Leverkusen dit seizoen een serieuze gooi te doen naar een aantal prijzen. In de competitie is het gat met achtervolger Bayern inmiddels gegroeid toch elf punten, al heeft Der Rekordmeister wel een duel minder gespeeld. Bayern komt zaterdag in actie, tegenstander is het RB Leipzig van Xavi Simons.