Nieuws

Waarom ontbrak Bakayoko bij PSV en hoe zijn de kansen op spelen tegen Dortmund?

Waarom ontbrak Bakayoko bij PSV en hoe zijn de kansen op spelen tegen Dortmund?

17 februari - 12:28

PSV won vrijdagavond gemakkelijk van Heracles Almelo maar kreeg voorafgaand aan dat duel een tegenslag te verwerken. Johan Bakayoko was niet fit genoeg om te spelen tegen de Almeloërs. VoetbalNieuws.nl legt je uit wat er aan de hand is.

In de eerste seizoenshelft was het nog geregeld stuivertje wisselen op de flanken van PSV. Noa Lang, Hirving Lozano en Bakayoko vochten het wekelijks met zijn drieën uit. Mede door blessureleed bij de concurrentie heeft de Belg de laatste weken een basisplaats, maar dat komt ook door zijn constante dreiging.

Toch was Bakayoko er niet bij tegen Heracles en dat had een reden. "Hij is ziek", zo luidde de korte, maar duidelijke verklaring van Peter Bosz. Bakayoko is niet de enige speler die deze week in het nieuws kwam door ziekte. Ook Lutsharel Geertruida moest een belangrijk duel voor Feyenoord aan zich voorbij laten gaan door de griep.

Of Bakayoko net als Geertruida een belangrijke Europese wedstrijd mist, is nog niet bekend. "Ik weet nog niet hoe het er na komend weekend voor zal staan", besloot Bosz op de afsluitende persconferentie. De aanvaller heeft nog tot en met aanstaande dinsdag om te herstellen. Om 21.00 ontvangt PSV Borussia Dortmund in het Philips Stadion.