Nieuws

Wat deed Koeman in Saudi-Arabië en waarom bracht hij een bezoek aan Wijnaldum?

Wat deed Koeman in Saudi-Arabië en waarom bracht hij een bezoek aan Wijnaldum?

14 februari - 21:34 Laatste update: 21:55

Ronald Koeman werd samen met Nigel de Jong gespot in Saudi-Arabië. De bondscoach en directeur van de KNVB waren te zien op he trainingscomplex van  Al-Ettifaq. Maar wat deden Koeman en De Jong daar precies? En is er een toekomst voor Georginio Wijnaldum in het Nederlands Elftal? VoetbalNieuws zocht het voor je uit!

Waarom was Koeman in Saudi-Arabië?

Middels de socials van Al-Ettifaq waren Koeman en De Jong te zien bij de club uit de Saudi Pro League. Op de clubwebsite bracht het vervolgens meer informatie over het bezoek van de Nederlandse delegatie. Volgens de club was het 'als onderdeel van hun plan om de spelers van het Nederlands Elftal op te volgen', viel er te lezen. Het tweetal had een welkomstbijeenkomst met Ettifaq-officials en Steven Gerrard en kreeg nog een rondleiding rond de faciliteiten van de club.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ettifaq Club | نادي الاتفاق (@ettifaq)

Zien we Wijnaldum weer terug in Oranje?

"Hij is nog steeds in beeld bij mij, alleen vind ik het nu te vroeg", gaf Koeman halverwege oktober van vorig jaar aan tijdens een persconferentie van Oranje. De middenvelder rondde ruim een maand eerder zijn transfer van Paris Saint-Germain naar Al-Ettifaq. Wijnaldum werd na zijn transfer naar de zandbak niet meer opgeroepen voor Nederland en speelde zijn laatste interland op 18 juni 2023, tijdens de troostfinale in de Nations League tegen Italië (2-3).

Zo doet Wijnaldum het bij Al-Ettifaq

In zestien wedstrijden kwam Wijnaldum al tot zes doelpunten en drie assists voor Al-Ettifaq.