Update: Conteh verlaat Feyenoord voor de tweede keer op huurbasis naar Duitsland

2 juli 2022 om 11:22
Laatste update: 2 juli 2022 om 11:23

Feyenoord neemt komend seizoen weer tijdelijk afscheid van Christian Conteh. Die Raketenmann wordt verhuurd aan Dynamo Dresden dat ook een koopoptie heeft bedongen, weet BILD.

Conteh is een van de spelers die op zoek mag naar een andere club. De snelle rechtsbuiten krijgt in zijn Duitsland het podium om zichzelf in de kijker gaan spelen van andere clubs.

Feyenoord kocht Conteh in de zomer van 2020 van FC St. Pauli. Dat was destijds een van de eerste aankopen uit de koker van Frank Arnesen. Door de vele blessures waar hij mee kampte kwam er nooit uit wat er ogenschijnlijk wel in zat.

Nadat hij werd verhuurd aan SV Sandhausen, pikte FC Dordrecht hem op. Bij de Schapenkoppen maakte Conteh nog een aardige periode door, waar hij vier keer scoorde in zestien wedstrijden. De minuten die hij voor Feyenoord speelde, waren beperkt. Hij kwam slechts 33 minuten in actie in twee wedstrijden voor de Rotterdammers.

Update: Dynamo Dresden heeft de overgang van Conteh bevestigd op de eigen clubkanalen.'We zijn zeer tevreden met Christian Conteh', klinkt het. 'Hij is een klassieke vleugelspeler - snel, moedig in een-op-een en in staat om doelpunten te maken. Met zijn kwaliteiten zal hij ons aanvallende spel verrijken. Daarnaast is het heel positief dat we met alle partijen direct een oplossing hebben gevonden zodat hij toch mee kon met het team op het trainingskamp.'