Pepi over zijn reserverol bij PSV: Dat is het enige dat ik nu kan doen.

Pepi over zijn reserverol bij PSV: "Dat is het enige dat ik nu kan doen."

12 februari - 09:17 Laatste update: 16:47

Ricardo Pepi kan goede statistieken overleggen dit seizoen, maar moet het bij PSV doen met invalbeurten. In het Eindhovens Dagblad vertelt de Amerikaan over de concurrentie met Luuk de Jong en zijn reserveplek bij PSV.

Tegen FC Volendam nam Pepi zondag de vierde treffer voor zijn rekening. Op De Dijk werd met 5-1 gewonnen en de aanvaller verving in de tweede helft De Jong. Dit seizoen wist de Amerikaan al vijf doelpunten te maken in slechts 229 minuten. Dat komt neer op een gemiddelde van één doelpunt per 46 minuten. Toch lijkt Pepi zich niet snel in basis te spelen door de aanwezigheid van De Jong.

Hoe reageert Pepi op zijn reserveplek bij PSV?

"Natuurlijk is het moeilijk nu omdat je hard traint en dan in wedstrijden wil exploderen. Luuk de Jong is iemand die ik heel erg waardeer en ik ben blij dat het goed met hem gaat”, aldus de aanvaller. Pepi noemt zijn concurrent een legende bij PSV, maar ziet dat hij een ander soort spits is dan De Jong. "We zijn verschillende types, qua spel." De spits wil zich zoveel mogelijk laten zien op de training en de spaarzame momenten dat hij speelt. "Dat is het enige dat ik nu kan doen."